Тест: Умееш ли да отстояваш мнението си?
Страница 1 от 1
Тест: Умееш ли да отстояваш мнението си?
Тест
Умееш ли да отстояваш мнението си?
Постоянно ли се месиш в живота на другите? Патиш ли си често от тъпи изцепки? Може ли да ти се затвори устата? Ще разбереш от теста.
1. На контролно всички твои съученици преписват. След часа срещаш даскала. Какво е първото, което ще му кажеш?
а) “Добър ден, кога ще разберем оценките си от контролното?”
б) “Целият клас преписа. И знаете ли какво... и на предишното контролно също преписаха.”
в) “Въпросите бяха много трудни, а по-голямата част от темите дори не сме учили.”
2. По-малкият ти брат е избягал от час, за да пуши. Ще го изпортиш ли на вашите?
а) Не, защото ако аз се издъня, след това той ще ме изпорти.
б) Да, така трупам точи пред родителите ни.
в) Не, ще го изнудвам и ще го държа в шах дълго време.
3. Най-добрият (най-добрата) ти приятел/ка те пита какво мислиш за новото му (й) гадже. Какво казваш?
а) “По-голям/а тъпак/-чка от него (нея) не познавам.”
б) “Чудесна двойка сте!”
в) “Ъ-ъ-ъ, не знам.”
4. Твой (твоя) съученик/-чка организира купон. Ти не искаш да останеш по-назад и се нагърбваш да организираш екскурзия на класа. Нещата обаче не вървят. Какво ще правиш?
а) “Щом той (тя) може, мога и аз. Никой не е повече от мен. Няма да се откажа, дори накрая да се проваля.”
б) “Май тази работа не ми се отдава. Ще помоля за помощ.”
в) “Ох, за нищо не ставам!”
5. Двама твои съученици се карат. Как ще постъпиш?
а) Ще се намеся в караницата.
б) Ще си мълча и няма да взема отношение.
в) Ще се опитам да ги разтърва.
6. Чуваш случайно две мом(и)чета да обсъждат и обиждат твой (твоя) приятел/ка. Ще му (й) кажеш ли?
а) Ами да! Да внимават какво говорят друг път...
б) Не, това са глупости.
б) Зависи какво са казали.
7. Със съучениците ти сте счупили прозорец. Хващат те и те наказват. Ще натопиш ли и другите?
а) Не, никой не знае за тях.
б) Ако ме попитат.
в) Разбира се - няма само аз да го отнеса!
8. На улицата си и някакъв непознат прави злобен коментар по твой адрес. Какво ще му отговориш?
а) “Извинете, но защо ме обиждате?”
б) “Ти друга работа нямаш ли си?”
в) “Тъпако, я се погледни! Ходи се скрий някъде!”
9. На кино си, а пред теб компания вдига шум. Ти:
а) Какво да се прави - изпускам филма.
б) Моля ги учтиво да пазят тишина.
в) Започвам да им крещя и да ги обиждам - така де, пари съм дал/а, за да гледам филма.
10. Научаваш, че гаджето на най-добрия/-ата ти приятел/ка му (й) изневерява. Ами сега?
а) Казвам му (й) с риск аз да изляза лошата.
б) Затварям си очите - не е моя работа все пак.
в) Вдигам скандал на неверника/-цата и го (я) заплашвам, че ще си има неприятности.
КЛЮЧ КЪМ ТЕСТА
А Б В
1. 0 6 3
2. 0 3 6
3. 6 3 0
4. 6 3 0
5. 6 0 3
6. 6 0 3
7. 0 3 6
8. 0 3 6
9. 0 3 6
10. 3 0 6
Р Е З У Л Т А Т И
0-21 т.: Ти си прекалено свит/а и не отстояваш позициите си. Страх те е да направиш забележка в киното на зрителите, които ти пречат да се наслаждаваш на филма. Защо? Опитай се понякога да не премълчаваш това, което те смущава. Изрази мнението си, когато най-добрият/-ата ти приятел/ка те пита какво мислиш да новото му (й) гадже. Недей да топиш съучениците си, че преписват, но не премълчавай, че не само ти си счупила прозореца. Някои неща трябва да се премълчават, други - да се кажат. Ти избираш!
24-42 т.: Ту мълчиш, ту плямпаш непрекъснато. Интересното е, че никой не знае какво да очаква от теб. По-малкият ти брат не е сигурен дали ще го издадеш на родителите ви, или ще премълчиш. Знаеш кога да се намесиш в спор и кога да помолиш учтиво за малко тишина в киното.
45-60 т.: Ти си една голяма уста! Каквото видиш и чуеш, трябва да го изпортиш. Вреш си носа навсякъде. Винаги имаш готов отговор и изобщо не те притеснява на кого, кога и защо ще се развикаш. Само внимавай да не си навлечеш гнева на някого и той да се окаже с по-знаеща уста!
Умееш ли да отстояваш мнението си?
Постоянно ли се месиш в живота на другите? Патиш ли си често от тъпи изцепки? Може ли да ти се затвори устата? Ще разбереш от теста.
1. На контролно всички твои съученици преписват. След часа срещаш даскала. Какво е първото, което ще му кажеш?
а) “Добър ден, кога ще разберем оценките си от контролното?”
б) “Целият клас преписа. И знаете ли какво... и на предишното контролно също преписаха.”
в) “Въпросите бяха много трудни, а по-голямата част от темите дори не сме учили.”
2. По-малкият ти брат е избягал от час, за да пуши. Ще го изпортиш ли на вашите?
а) Не, защото ако аз се издъня, след това той ще ме изпорти.
б) Да, така трупам точи пред родителите ни.
в) Не, ще го изнудвам и ще го държа в шах дълго време.
3. Най-добрият (най-добрата) ти приятел/ка те пита какво мислиш за новото му (й) гадже. Какво казваш?
а) “По-голям/а тъпак/-чка от него (нея) не познавам.”
б) “Чудесна двойка сте!”
в) “Ъ-ъ-ъ, не знам.”
4. Твой (твоя) съученик/-чка организира купон. Ти не искаш да останеш по-назад и се нагърбваш да организираш екскурзия на класа. Нещата обаче не вървят. Какво ще правиш?
а) “Щом той (тя) може, мога и аз. Никой не е повече от мен. Няма да се откажа, дори накрая да се проваля.”
б) “Май тази работа не ми се отдава. Ще помоля за помощ.”
в) “Ох, за нищо не ставам!”
5. Двама твои съученици се карат. Как ще постъпиш?
а) Ще се намеся в караницата.
б) Ще си мълча и няма да взема отношение.
в) Ще се опитам да ги разтърва.
6. Чуваш случайно две мом(и)чета да обсъждат и обиждат твой (твоя) приятел/ка. Ще му (й) кажеш ли?
а) Ами да! Да внимават какво говорят друг път...
б) Не, това са глупости.
б) Зависи какво са казали.
7. Със съучениците ти сте счупили прозорец. Хващат те и те наказват. Ще натопиш ли и другите?
а) Не, никой не знае за тях.
б) Ако ме попитат.
в) Разбира се - няма само аз да го отнеса!
8. На улицата си и някакъв непознат прави злобен коментар по твой адрес. Какво ще му отговориш?
а) “Извинете, но защо ме обиждате?”
б) “Ти друга работа нямаш ли си?”
в) “Тъпако, я се погледни! Ходи се скрий някъде!”
9. На кино си, а пред теб компания вдига шум. Ти:
а) Какво да се прави - изпускам филма.
б) Моля ги учтиво да пазят тишина.
в) Започвам да им крещя и да ги обиждам - така де, пари съм дал/а, за да гледам филма.
10. Научаваш, че гаджето на най-добрия/-ата ти приятел/ка му (й) изневерява. Ами сега?
а) Казвам му (й) с риск аз да изляза лошата.
б) Затварям си очите - не е моя работа все пак.
в) Вдигам скандал на неверника/-цата и го (я) заплашвам, че ще си има неприятности.
КЛЮЧ КЪМ ТЕСТА
А Б В
1. 0 6 3
2. 0 3 6
3. 6 3 0
4. 6 3 0
5. 6 0 3
6. 6 0 3
7. 0 3 6
8. 0 3 6
9. 0 3 6
10. 3 0 6
Р Е З У Л Т А Т И
0-21 т.: Ти си прекалено свит/а и не отстояваш позициите си. Страх те е да направиш забележка в киното на зрителите, които ти пречат да се наслаждаваш на филма. Защо? Опитай се понякога да не премълчаваш това, което те смущава. Изрази мнението си, когато най-добрият/-ата ти приятел/ка те пита какво мислиш да новото му (й) гадже. Недей да топиш съучениците си, че преписват, но не премълчавай, че не само ти си счупила прозореца. Някои неща трябва да се премълчават, други - да се кажат. Ти избираш!
24-42 т.: Ту мълчиш, ту плямпаш непрекъснато. Интересното е, че никой не знае какво да очаква от теб. По-малкият ти брат не е сигурен дали ще го издадеш на родителите ви, или ще премълчиш. Знаеш кога да се намесиш в спор и кога да помолиш учтиво за малко тишина в киното.
45-60 т.: Ти си една голяма уста! Каквото видиш и чуеш, трябва да го изпортиш. Вреш си носа навсякъде. Винаги имаш готов отговор и изобщо не те притеснява на кого, кога и защо ще се развикаш. Само внимавай да не си навлечеш гнева на някого и той да се окаже с по-знаеща уста!
Similar topics
» Тест за порочност
» Тест: В кой век живееш?
» Любовен тест? ;d
» Тест: колко си верен?
» Тест: Познаваш ли корените си?
» Тест: В кой век живееш?
» Любовен тест? ;d
» Тест: колко си верен?
» Тест: Познаваш ли корените си?
Страница 1 от 1
Права за този форум: